dimarts, 13 de març del 2018

Saturació d'Hb i índexs eritrocitaris

Us he penjat en Documents un full de càlcul on podeu veure com és la corba de dissociació de l'Hb. A més, teniu una altra fulla al mateix document (Índexs eritrocitaris), on podeu aprendre com obtenir els índexs eritrocitaris, jugar amb els valors per veure com influeixen i intentar respondre als següents "supostos". Com el document no es pot editar per evitar que es desbarate durant la seua utilització, us recomane que feu una còpia al vostre Drive i treballeu en aquesta.


Supost 1:

Una mostra té un hematòcrit del 44% i un recompte d'hematies de 6,5 milions GR/mm³ de sang. Calcula els índexs eritrocitaris que et permeten les dates. Quina patologia pot explicar els resultats?

Supost 2:

Per tal d'assegurar el diagnòstic has analitzat la Hb total de la mostra del Supost 1, que ha resultat de 10 g/dl. Calcula els nous índexs eritrocitaris que et permeten ara les dates. Es confirma el teu diagnòstic?

Supost 3:

Una mostra té una Hb de 150 g/l i un recompte de 8 milions GR/mm³ de sang. Calcula els índexs eritrocitaris que et permeten les dates. Quina patologia pot explicar els resultats?

Supost 4:

Un informe de laboratori indica que el nombre d'hematies d'un home de 43 anys, és de 3,92 milions/mm³, la seua Hb és de 12,1 g/dl i el seu hematòcrit de 37,1%. Calcula els índexs eritrocitaris. Es pot afirmar que té algun tipus d'anèmia. Es valora el VCM de tres mostres consecutives d'aquest pacient, i obtenim els valors 82, 79 i 85 fl respectivament. Calcula l'amplitud de la distribució eritrocitària i interpreta el resultat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada